Witlov

Omschrijving2018. Na 'Tussen klei en leuzze' hadden we de smaak te pakken. Er moest en zou een nieuwe baan komen met een tram als rode draad.


Vermits we met al onze banen te gast zijn in de brouwerij van Campenhout (ex. De Biertoren) was de keuze snel gemaakt. Uiteraard kozen we er voor om ons 'buitenverblijf' in model na te bouwen. Het brouwerkoppel Kris & Mieke stelde ons de plannen van de buitengevels te beschikking, maar dan hadden we de maten van het binnenplein nog niet. Op stap dus met potlood, papier, een digitale meter en een fototoestel. Zo konden we beginnen aan een gebouw van 129 cm. breed. Simpel toch, dachten we.


En hierbij bleef het natuurlijk niet. Op 2 modules van elk 100 x 0,75 cm. valt er niet veel te rijden. Wat nu?


Aangezien we centraal in witloofstreek zitten was de keuze snel gemaakt. De veiling bevond zich aan het sas, in vogelvlucht niet ver van de brouwerij. Kampenhout Sas zou het dus worden. Spijtig genoeg biedt de huidige situatie weinig aantrekkelijke attractiepolen. Daarom doken we de geschiedenis in en ook met de hulp van de leden van Heemkring Campenholt werd beslist om de oude brug over de Leuvensevaart en omgeving te bouwen. Toeval wilt dat er in een straal van 100 m. rond de brug verschillende café's waren. Een brouwerij welke Witlov brouwt, de witloofstreek en 2 cafés, dat was spek naar onze bek en de twee volgende 2 modules kregen hun bestemming.


Nu moesten we enkel nog iets bedenken om deze 4 bakken met mekaar te verbinden. De trams moesten toch kunnen rijden, alsook een lichte vrachtwagen met afstandsbesturing. Onze fantasie begon dus op volle toeren te draaien. Na enige denkwerk beslisten we om 4 'peep-show' hoekmodules te bouwen zodat we een ovaal bekwamen van 325 x 170 cm.


De uiteindelijke voltooiing van het geheel is voorzien voor eind augustus 2023.

TENTOONSTELLINGEN'Witlov' was te gast op volgende

tentoonstellingen.

2022 - Cultureel Centrum - Kampenhout - B (3 modules)

2023 - MSKK Treinweekend - Oostende - B

2023 - MTD Modelspoortentoonstelling - Edegem - B

2023 - Cultureel Centrum - Kampenhout - B

2024 - Model Train Expo - Junglinster - L

2024 - Ontraxs - Utrecht - NL

2024 - MobExpo - Sint-Niklaas - B

2024 - Modelleisenbahn Expo - Granges-Pacot - CH

2024 - De Locloods - Hofstade - B

2024 - Ramma - Sedan - F

De bouwersMarc Van Nieuwenhove
Eric Van Hemelrijck
Spoor-O-Team

Contact
Spoor-O-Team
info@spoor-0-team.be

unsplash